Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Израел е готов да се съгласи на малки паузи в боевете в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и нощес съобщи, че Израел би обмислил опцията за " дребни тактически паузи " в боевете в Газа, с цел да улесни влизането на филантропична помощ или да разреши извеждането на заложници, държани от бойците на " Хамас ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 918
Израелският водач обаче още веднъж повтори, че страната му отхвърля опцията за преустановяване на огъня без освобождение на всички хора, държани в плен в управлявания от " Хамас " палестински анклав.

Нетаняху направи тези мнения в изявление за американска телевизия по време на което беше запитан кой би трябвало да ръководи Газа след края на спора.

" Мисля, че Израел за неустановен интервал от време ще има цялостната отговорност за сигурността, тъй като видяхме какво се случва когато нямаме тази отговорност за сигурността ", сподели Нетаняху пред " Ей Би Си Нюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Израел стартира въздушна и сухопътна атака против " Хамас ", откакто военната формация извърши смъртоносна въоръжена офанзива в Южен Израел предишния месец, при което бяха убити 1400 души и други 240 бяха взети за заложници. Според здравните управляващи на анклава при израелските бомбардировки в Газа са починали минимум 10 000 души.

Както Израел, по този начин и " Хамас " отхвърлят възходящите интернационалните апели за преустановяване на огъня, показва Ройтерс. Израел твърди, че " Хамас " първо би трябвало да освободи заложниците, а " Хамас " споделя, че няма да ги освободи или да спре, до момента в който Газа е атакувана.

В отговор на питане дали е подготвен за филантропична пауза в Газа, Нетаняху сподели: " Няма да има преустановяване на огъня, няма да има общо преустановяване на огъня в Газа, в случай че не бъдат освободени нашите заложници ". Той добави: " Що се отнася до дребните тактически паузи - един час тук, час там - ние сме ги правили и преди. Предполагам, че ще проверим събитията, с цел да се даде опция за артикули, филантропични артикули, да влязат или за нашите заложници, обособени заложници, да изоставен ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР